Glas In Lood

Glas In Lood

Wat is Glas In Lood?

De oorsprong gaat zo ver terug als het Romeinse Rijk. Destijds ontstaan uit de behoefte van bescherming tegen het weer. Het was in die tijd nog niet mogelijk om grote stukken glas te produceren, vandaar dat kleinere stukken glas werden gevat in ijzeren of houten frames. Later werden dit H-vormige loodprofielen, op de punten waar de loodprofielen elkaar kruisen werd het lood aan elkaar gesoldeerd.  Ter versteviging werden grote ramen voorzien van stalen spijlen. 

Tijdens de middeleeuwen werd de productie van gekleurd glas mogelijk. Glas in lood leent zich daarom uitstekend voor kunstzinnige kleurrijke voorstellingen. Dit is prachtig zichtbaar in kerken en kathedralen. Het mond geblazen glas en het maken van glas in lood ramen is een arbeidsintensief proces. Beide ambachten worden nog steeds op dezelfde manier volbracht, maar het glas kan tegenwoordig ook machinaal gemaakt worden.

In de jaren 60/70/80 hebben veel mensen het glas in lood uit hun huizen weggehaald. Men wil nu de sfeer en warmte van glas in lood juist graag weer terug in de huizen. Er wordt gekozen voor traditionele werken, maar je ziet ook steeds meer vernieuwend modern werk verschijnen. 

Wat ik aanbied

Foto ontwerpen

Tiffany

Geïnteresseerd?

Ik ga graag met jou in gesprek om jouw persoonlijke wensen in vervulling te brengen!

Neem contact op!

Of het nu gaat om een foto-ontwerp, Glas in loodwerk, restauratie, Tiffany of een workshop. Stuur mij een berichtje via een onderstaande link en ik neem snel contact op.